Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Spletno posvetovanje Kako bomo premagali podnebne spremembe?

Vaša stališča in predlogi evropski poslanki dr. Romani Jordan Cizelj za podnebno konferenco v Kopenhagnu in okoljske politike v Evropskem parlamentu
24 prispevkov • Stran 3 od 41, 2, 3, 4

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a Drago Stanovnik » 10:49, 26. 11. 2009

Iskrena hvala za povabilo k spletnemu posvetovanju, ki imajo veliko večjo moč od nasmeha.
Tudi vaše želje jemljem resno in so mi zato dodatno napolnile srce in glavo ter povečale energijo za nadalnje skupno delo v dobrobit ravnovesja celotnega stvarstva.

Menim, da je ključni problem v prevelikem trošenju dragocene energije za reševanje težav, na katere nimamo dovolj velikega vpliva, da bi jih rešili.

Da bi bil v zgornji trditvi bolj razumljiv, v nadaljevanju podajam svojo osebno izkušnjo.
Težav imam vedno res veliko, a se nanje preveč ne oziram.
Spremljajo me že iz otroštva. Sem edinec 62 letnega očeta in z mamo smo živeli na majhnem posestvu v 200 let stari hiši. Oče, ki ni imel živega otroka v prvem zakonu se je pri 58. kot udovec, poročil, da bi moja mama skrbela zanj na stara leta. Umrl je v 80. letu, ko sem jih imel 18. Torej me ni mogel "zastrupiti" z materialističnim pohlepom.
Po OŠ sem bil elektroinštalater(1979), po vojaščini (1980) 2 leti v Iraku(1981 - 1983) , potem na novo postavil hišo in gospodarsko poslopje(1986), naredi 1989 elektrotehnično šolo in v 2008 kot ekonomist še diplomiral . Ob tem je rasla družina treh sinov, ki so sedaj stari okoli 20, 17 in 14 let. Vsi trije so aktivni v družbenih kolektivih.

Težave mi res ne pridejo do živega zato, ker se z njimi veliko ne ukvarjam, saj je za nedozorele zadeve nesmiselno izgubljati energijo. Delam kot bi večno živel in skušam živeti kot da bi kmalu umrl. Na mnogih področjih sem zastavil dobre temelje na katere lahko vsak gradi na svoj način. Sam pa se veselim, da se to res gradi in ne le pri nas pač pa tudi po Sloveniji Evropi in svetu. Vedno pa je bil zraven medij in utrinki so v spletnih filmotekah. Na primer ta dva in še mnogi drugi:
http://vimeo.com/2859853
http://vimeo.com/3050121

Na narejeno se torej ne navezujem in jemljem kot čar tistega trenutka. Stvarstvu pa sem hvaležen za vsak trenutek večnosti, ki mi je darovan, da ga lahko ustvarjalno preživim.

Predvsem sem vesel, da me posnemajo na svoj način tudi moji sinovi in to je največ, kar lahko naredimo tudi kot starši.
http://www.pejmodejmo.com/

Naj zaključim še z enim pravilom. da zupam vsem in se zanesem le nase.
Vse doseženo pa sem naredil brez pomoči države ali EU. Ti namreč podpirajo praviloma po vezah in poznanstvih in projekte, ki praviloma ne zaživijo v praksi, saj izhajajo iz teorije in so praviloma sami sebi v namen.

LPD
Uporabniški avatar
Drago Stanovnik
Razpravljalec/ka
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 12:45, 12. 08. 2006

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a Martina Zupan, GWP Slovenija » 01:48, 03. 12. 2009

Spoštovana dr. Romana Jordan Cizelj,

V imenu organizacije GWP Slovenija (Global Water Partnership Slovenija) se Vam zahvaljujem za prijazno povabilo k razpravi o tako pomembni zadevi kot so podnebne spremembe. Od konference v Kopenhagnu ne pričakujemo velikih odločitev, morda nekaj prijaznih sklepov. Dokler se vse razvite države ne bodo usklajeno lotile ukrepov, učinka ne bo. Pa še tedaj je zelo vprašljiv časovni okvir, običajno pri reševanju tako obsežnih problemov v naravi, hitrih odzivov ni pričakovati.

Omenila pa bi nekaj pomembnih dejstev, ki so nekako zapostavljena v večini razprav okoli posledic klimatskih sprememb. Posledice klimatskih sprememb se močno odražajo v spremembi klime same in o tem slišimo zelo veliko. Tudi o vplivu na kmetijstvo slišimo precej, manj se razpravlja o vplivih klimatskih sprememb na hidrološke razmere, čeprav jih tudi pri nas že v veliki meri čutimo (pogostejše in močnejše suše, poplave). Kot nam je sporočila izvršilna sekretarka GWP, dr. Ania Grobicki, je voda nekako "izpuhtela" iz razprave in pogajalskih izhodišč na pripravljalni konferenci za COP15 v Barceloni novembra meseca. Ocenjujem, da mora voda dobiti primerno prioriteto v razpravi na COP15.

V GWP menimo, da je glede na razvoj dogodkov najučinkovitejši način za soočenje s klimatskimi spremembami PRILAGAJANJE nanje. Danes sicer veliko govorimo o rabi energije iz obnovljivih virov, kar je nedvomno koristno. Sončna energija, toplotne črpalke, vetrna energija, male hidroelektrarne verjetno ne predstavljajo večje nevarnosti. Precej več razmisleka pa je potrebnega ob gradnji večjih hidroelektrarn, za katere se proizvajalci električne energije v Sloveniji zelo navdušujejo. Zanimivo bi bilo vedeti s kakšnimi varnostnimi faktorji, glede na pretekle hidrološke podatke, računajo. Ob nalivih, s kakršnimi se soočamo in kakršne je pričakovati v prihodnosti, je za to potrebna premišljena strokovna ocena.

Zavedati se moramo dejstva, da narava ni niti v najmanjši nevarnosti, v resni nevarnosti je obstoj človeštva. Če s površja zemlje izgine človek, si bo narava že opomogla.

Lepo pozdravljeni,

Martina Zupan
GWP Slovenija
Martina Zupan, GWP Slovenija
 

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a mirko » 18:23, 04. 12. 2009

Vprasanje: Kako bomo premagali podnebne spremembe?

Pozdravljeni

Podnebnih sprememb zaenkrat ne moremo premagati. Lahko jih le omilimo in zmanjsamo vpliv ter posledice.

Sledenje intuiciji je morda edini nekompromitiran nacin uspesne poti bivanja clovestva. Intuicija kot morda edina, ki je vsklajena tako s casom in prostorom, kakor z ostalimi bitji v tem prostoru. Pot intuicije je znanje, nenavezanost in predvsem predanost.

V praksi: Vzoru je lazje slediti kakor nepoznanemu. A nepoznanemu je nujno sledit, ce hocemo da se premembe dogajajo v zadovoljivem casovnem premikanju.

Toliko o "nekonkretnih" predlogih.
Konkretnih pa je na na spletnih straneh na milijone. Tudi taksnih, ki so prizemljene.
mirko
Razpravljalec/ka
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 18:14, 04. 12. 2009

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a gost » 15:23, 07. 12. 2009

Ne vem koliko spremljate zadnje informacije, ker so glavni mediji zelo prikrivajoče nastrojeni.

Namreč - po svetu odmeva afera "Climategate", zaradi odkritja tajne korespondence glavnih zagovornikov teorije da ljudje povzročamo globalno segrevanje in podnebne spremembe. Razkritje je pokazalo da znanstveni podatki ne dokazujejo te teorije in da se tudi glavni zagovorniki tega še kako zavedajo. Izkazalo se je da so ti ljudje že vse od začetka za IPCC namenoma prirejali podatke, zato da bi bilo videti, kot da se nam dogaja globalno segrevanje zaradi izpustov CO2, čeprav za to ne obstajajo nikakršni dokazi.

Odgovorni poskušajo zmanjšati pomen tega razkritja in ne povedo da gre za skupino, ki je do sedaj pripravila najbolj ključna poglavja poročil IPCC in tudi spremni dokument za konferenco v Kopenhagnu.

Skupina se je med seboj odkrito pogovarjala o prikrivanju plaza pritožb resnih zanstvenikov in meteorologov iz vsega sveta, ki se z njihovimi trditvami niso strinjali, ter je preko svojih zvez organizirala izpodkopavanja služb kritičnih novinarjev ter znanstvenikov.

Predstavniki Slovenije se morajo zavedati, da so odgovorni slovenskim davkoplačevalcem in volilcem, da naše države ne obvežejo k dragim nesmiselnim in nekoristnim ukrepom proti neobstoječi izmišljeni nevarnosti, ki naj bi bil CO2.

Pri tem se je potrebno zavedati da se globalno segrevanje v resnici ne dogaja - nasprotno - že 10 let se dogaja ohlajanje, vsem grožnjam in napovedim IPCC računalniških modelov navkljub.

Apeliram na zdravo pamet in odgovornost - Slovenija ni dovolj bogata za nesmiselno razsipanje denarja. Številni ljudje živijo zelo težko. Ne smejo se dajati bahave obljube, samo zato da bi bili videti kako zelo zeleni smo. Nasprotno - Našo državo je potrebno tu prevleči s čim manj obljubami in zavezami - po možnosti sploh brez.

Ta potegavščina, da ljudje z izpusti CO2 povzročamo globalno segrevanje, se že podira in bo prej ali slej predmet zgodovine - važno je da si do takrat Slovenija zaradi tega ne nakoplje nepotrebnih stroškov.

Svetovno gospodarstvo je neusmiljeno - neumni bodo poraženi in pregaženi. Ne pehajmo naše države med slednje.
gost
 

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a Gostja » 08:19, 08. 12. 2009

1. Ocenjujem, da konferenca ne bo prinesla dolgoročnih zavezujočih sporazumov, saj je nekonsistentnost in ne-volja med državami več kot očitna. Sicer menim, da je že prepozno za ukrepe, saj se podnebne spremembe že dogajajo. RD (Razvite države) bi morale prevzeti naše večjo odgovornost, DVR (Državam v razvoju) pa bi morali pomagati pri razvoju zelene tehnologije.

2. Osebno sem že spremenila moje navade, ter skušam vplivati tudi na svoj krog družine in prijateljev.
Gostja
 

Re: Povabilo k spletnemu posvetovanju z dr. Romano Jordan Cizelj

OdgovorNapisal/-a gost » 09:23, 08. 12. 2009

Med ljudmi, ki znajo razmišljati in sami poiskati podatke, posebej med mladimi, je povsem jasno in samoumevno da ne obstaja globalno segrevanje niti ne vremenske spremembe.

Kdorkoli se spravi sam raziskovati zadevo, lahko hitro ugotovi "cesar je gol". Vso to histerijo poganja propagandna politična mašinerija OZN, ki ima svoje interese po pridobivanju moči.

Neodgovorno do davkoplačevalcev je, če se takoimenovani "strokovnjaki" ne potrudijo in poiščejo originalnih virov, pač pa le papagajsko ponavljajo propagandno gradivo IPCC.

Iz originalnih - nepredelanih podatkovnih zbirk o meritvah temperature po svetu je namreč v trenutku jasno da ni nobenega globalnega segrevanja in da nas IPCC vleče za nos kot bedake. Ko to vidiš ti pade koprena z oči.

Predstavniki Slovenije se v Kopenhagnu ne smejo obnašati zaletavo, pač pa odgovorno do volilcev in davkoplačevalcev. Za vsako neodgvorno obljubo bo šel iz žepov slovencev denar - veliko denarja. Ne se slepiti da bo to plačal nekdo drug in da tu ni nobene odgovornosti.

Zgledovati se je potrebno po tistih predstavnikih, ki se do svojih dežel obnašajo odgovorno in obljubijo čim manj - pa še to čim bolj medlo.
gost
 

PrejšnjaNaslednja

24 prispevkov • Stran 3 od 41, 2, 3, 4

Vrni se na Kako bomo premagali podnebne spremembe?

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron