Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

23. april - Spletni video prenos foruma LJ-ROG

Prostor za informacije in razprave, ki še niso objavljene na forumu. Registrirani uporabniki lahko odpirajo svoje teme razprav o EU.
8 prispevkov • Stran 1 od 21, 2

23. april - Spletni video prenos foruma LJ-ROG

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 07:19, 20. 04. 2010

Slika

EVROPSKI PARLAMENT in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU "PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU", z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD). Forum bo potekal v petek, 23. aprila ob 19. uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana. Razpravo bosta moderirala Aigul Hakimova in Samo Novak.

Vsebina izhodišča državljanskega foruma (pdf, 64 kb)

Vsi tisti, ki se foruma ne boste mogli udeležiti, vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v okviru spletnega videoprenosa, ki bo omogočen v petek, 23. aprila 2010 od 18.50 ure dalje na spletni povezavi http://www.evropske-razprave.si/video-prenos-ljubljana-rog. Vzporedno z video prenosom bo odprta moderirana spletna klepetalnica, kjer bodo imeli gledalci priložnost v živo zastavljati vprašanja evropski poslanki mag. Tanji Fajon ter evropskima poslancema Jelku Kacinu in Zoranu Thalerju.

Vljudno vabljeni, da v tej temi prek povezave http://www.evropske-volitve.si/forum/post/reply.html?f=28&t=131 posredujete vaša vprašanja za evropske poslance že sedaj. Odprl se vam bo obrazec za vnos sporočila, v katere vpišete vaše Uporabniško ime oz. ime in priimek (v primeru, da želite ostati anonimni, vpišite ime Gost ali Gostja), Naslov sporočila, Potrditveno kodo in vsebino sporočila. Sporočilo objavite s klikom na Pošlji. Vprašanja lahko prek forumskega obrazca posredujete brez registracije na forumu, moderatorja dogodka pa jih bosta posredovala govorcem v živo na dogodku.

Vaša vprašanja za objavo na forumu lahko posredujete tudi na elektronski naslov info@evropske-razprave.si.

Evropski parlament od leta 2005 prireja državljanske forume, na katerih se državljani in državljanke, predstavnice in predstavniki nevladnih in drugih organizacij srečujejo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah.

Najlepše se vam zahvaljujemo za posredovanje vaših vprašanj in vas vljudno vabimo k udeležbi na dogodku, ki ga organizirata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo (http://www.europarl.si) in ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga (http://www.zainproti.com). Spletni videoprenos in spletno klepetalnico omogočata Inštitut za elektronsko participacijo (INePA), http://www.inepa.si in Studio 12, http://www.studio12.si preko odprtega brezžičnega omrežja wlan ljubljana, http://wlan-lj.net/.

mag. Simon Delakorda, moderator
Evropske razprave http://www.evropske-razprave.si
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

Re: 23. april - Spletni video prenos foruma LJ-ROG

OdgovorNapisal/-a Požar Igor » 10:32, 23. 04. 2010

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, v kakšni obliki Evropska unija oziroma članice Unije nadzorujejo položaj migrantskih delavcev in beguncev v tretjih državah, ki so že tradicionalno države preko katerih poteka migracija (države Severne Afrike, Turčija, Balkanske države, Ukrajina, Belorusija). Znan je predvsem izredno slab položaj migrantov podsaharske Afrike v Libiji. Pojav do katerega je prišlo šele z normalizacijo odnosov med Libijo in Zahodnim svetom. Kateri so mehanizmi s katerimi se ugotavlja kršenje človekovih pravic migrantov in beguncev? Na prvi pogled dobim namreč občutek, da skuša Evropska unija težave prenesti na ostale države, ki za povrh vsega ne spoštujejo demokratičnih standardov.

Lep pozdrav
Igor Požar, Radio Študent
Požar Igor
 

Re: 23. april - Spletni video prenos foruma LJ-ROG

OdgovorNapisal/-a Gost » 13:27, 23. 04. 2010

Slovenija se v zadnjih mesecih ni izkazala s spoštovanjem pravic migrantskih delavcev v Sloveniji - bili so prva žrtev recesije, do njih so se delodajalci obnašali neprimerno, mesece so delali brez plačila - bodo evropski poslanci preko EP in znotraj Slovenije s volivom na svoje stranke naredili kaj konkretnega glede spoštovanja pravic migrantskih delavcev?
Ti, tako kot slovenski delavci, se smejo nikoli biti ponižani, kot smo to že velikokrat videli. Kaj bodo poslanci EP naredili, da ne bomo spet v položaju, ko delavci delajo v dobri veri, da jim delodajalci plačujejo socialne prispevke, ti pa jih in na koncu pristanejo na cesti brez fička.
Hvala!
Gost
 

Re: 23. april - Spletni video prenos foruma LJ-ROG

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 14:45, 23. 04. 2010

Igor in Gost,

najlepša hvala za posredovana vprašanja.

Vprašanja za današnji Državljanski forum "Pravice migrantskih delavcev v EU" bomo prek spletnega foruma zbirali do začetka razprave ob 19.00 uri.

Potem bo posredovanje vprašanj in komentarjev omogočeno prek spletne klepetalnice, ki bo potekala vzporedno s spletnim video prenosom dogodka v živo prek povezave http://www.evropske-razprave.si/video-prenos-ljubljana-rog.

Vprašanja bodo evropski poslanki in evropskima poslancema, ki bodo odgovarjali v živo, posredovana tekom spletnega video prenosa.

Z lepimi pozdravi,

Simon
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

BExNaJLwiSfa

OdgovorNapisal/-a Bektas » 02:09, 30. 12. 2013

I am from Ljubljana. Slovenia is definetly a place to see. we're tiny but we have evehtyring! the summer is hot and you can chill on the coastline, the winter is cold and you can ski in the mountains, in the spring the whole country is green and blooming and in the autumn evehtyring turns orangy yellow and green. + for all the foreigners the tilt point to go is that venice is 2 hours away. :)
Bektas
 

UHDhUNXCfTaxjkEDmc

OdgovorNapisal/-a Rafael » 07:22, 30. 12. 2013

I've always wnaetd to have a go at tilt shift but I find it so hard to get a good shot. I'm sure I must have some photos of beaches so I'm going to look through my photos and then use tiltshiftmaker.com because I when I tried it a while ago it made making tilt shift photos dead easy
Rafael
 

Naslednja

8 prispevkov • Stran 1 od 21, 2

Vrni se na Ostale razprave o evropskih temah in EU

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron