Posreduj predlog

Aktualna razprava:

Trenutno ni aktualnih razprav

Pridruži se

RSS zadnje novice evropske-volitve.si RSS novice
RSS zadnje objave na forumu RSS forum

Evropske volitve FaceBook Evropske volitve Youtube twiiter32x32

Zagon pilotskega projekta UTD v Sloveniji

Vabljeni k posredovanju vprašanj za slovenske poslance in poslanki v Evropskem parlamentu. Njihovi odgovori bodo objavljeni v tej temi.
1 prispevek • Stran 1 od 1

Zagon pilotskega projekta UTD v Sloveniji

OdgovorNapisal/-a Simon Delakorda » 08:37, 26. 04. 2010

g. Vojko Kogej je 23.4.2010 prek klepetalnice spletnega video prenosa Državljanskega foruma "Pravice migrantskih delavcev v EU", ki je potekal v Socialnem centru Rog v Ljubljani, in prek e-pošte posredoval naslednje vprašanje za slovenske poslance v Evropskem parlamentu mag. Tanjo Fajon, Jelka Kacina in Zorana Thalerja:

V ponedeljek smo v istem prostoru, to je v Socialnem centru Rog, poslušali zanimivo predavanje o Univerzalnem temeljnem dohodku (UTD. Predavateljica in raziskovalka UTD dr. Valerija Korošec (UMAR), nas je prijetno presenetila z rezultatom njenih izračunov, da bi bil UTD v višini 300 EUR mogoč že zgolj s preureditvijo sedanjih transferjev! Pri približno 7 milijardah EUR, potrebnih za uvedbo UTD v dvomilijonski Sloveniji, bi zmanjkalo samo še 600 milijonov EUR. Vprašanje: Bi teh 600 milijonov lahko dala Sloveniji Evropska unija za zagon pilotskega projekta UTD pri nas? Kasneje bi pa Slovenci lahko pomagali pri uvajanju UTD še v drugih državah EU. Manjša pilotska projekta UTD v Namibiji in v Braziliji sta se izkazala namreč kot zelo (za nekatere presenetljivo) uspešna.

Lp, Vojko Kogej
Uporabniški avatar
Simon Delakorda
Administrator
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23:19, 20. 06. 2006
Kraj: Logatec

1 prispevek • Stran 1 od 1

Vrni se na Odgovori poslancev/k v EP na vaša vprašanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron