23.4.2010 ob 19.00 Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Ljubljane "Pravice migrantskih delavcev v EU"

natisni
PDF

DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU "PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU"

EVROPSKI PARLAMENT in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU "PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU", z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD). Forum bo potekal v petek, 23. aprila ob 19. uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana. Razpravo bosta moderirala Aigul Hakimova in Samo Novak.

Vsebina izhodišča državljanskega foruma (pdf, kb).

Vsi tisti, ki se foruma ne boste mogli udeležiti, vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v okviru spletnega videoprenosa, ki bo omogočen v petek, 23. aprila 2010 od 18.50 ure dalje na spletni povezavi http://www.evropske-razprave.si/video-prenos-ljubljana-rog. Vzporedno z video prenosom bo odprta moderirana spletna klepetalnica, kjer bodo imeli gledalci priložnost v živo zastavljati vprašanja evropski poslanki mag. Tanji Fajon ter evropskima poslancema Jelku Kacinu in Zoranu Thalerju.

Vljudno vabljeni, da v tej temi prek povezave www.evropske-razprave.si/vprasanja-ljubljana-rog posredujete vaša vprašanja za evropske poslance že sedaj. Odprl se vam bo obrazec za vnos sporočila, v katere vpišete vaše Uporabniško ime oz. ime in priimek (v primeru, da želite ostati anonimni, vpišite ime Gost ali Gostja), Naslov sporočila, Potrditveno kodo in vsebino sporočila. Sporočilo objavite s klikom na Pošlji. Vprašanja lahko prek forumskega obrazca posredujete brez registracije na forumu, moderatorja dogodka pa jih bosta posredovala govorcem v živo na dogodku.

Vaša vprašanja za objavo na forumu lahko posredujete tudi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Evropski parlament od leta 2005 prireja državljanske forume, na katerih se državljani in državljanke, predstavnice in predstavniki nevladnih in drugih organizacij srečujejo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah.

Vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za posredovanje vaših vprašanj in vas vljudno vabimo k udeležbi na dogodku, ki ga organizirata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo (www.europarl.si) in ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga (www.zainproti.com). Spletni videoprenos in spletno klepetalnico omogočata Inštitut za elektronsko participacijo (INePA), http://www.inepa.si in Studio 12, http://www.studio12.si preko odprtega brezžičnega omrežja wlan ljubljana, http://wlan-lj.net/.

mag. Simon Delakorda, moderator
Evropske razprave http://www.evropske-razprave.si

»Ali naj EU pozitivno diskriminira pri zaposlovanju?«
© Evropski parlament