9. november 2009: Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Ljubljane

natisni
PDF

Spletni video prenos Državljanskega foruma iz Ljubljane

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju v spletnem video prenosu Državljanskega foruma, ki bo potekal na Fakulteti za upravo, Gosarjeva ulica 5 v Ljubljani. Spletni video prenos bo omogočen v ponedeljek, 9. novembra 2009, od 11.50 do 13.50 prek spletne strani http://evropske-volitve.si/novice/68-spletni-video-prenos-ljubljana.html (pasica Spletni video prenos na desni strani portala).

Vzporedno z video prenosom bo odprta moderirana spletna klepetalnica, prek katere bodo imeli gledalci možnost v živo posredovati vprašanja evropskemu poslancu Jelku Kacinu in evropski poslanki Tanji Fajon.

Tokratni Državljanski forum, ki bo namenjen razpravi ob 20. obletnici padca berlinskega zidu, ki je prinesel demokratične spremembe v Centralni in Vzhodni Evropi, organizirajo Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij in Fakulteta za upravo v Ljubljani.

O tem prelomnem dogodku v Evropi se bosta z državljani pogovarjala poslanca v Evropskem parlamentu Jelko Kacin in Tanja Fajon. Jelko Kacin bo spregovoril o dogodkih kot eden od aktivnih soustvarjalcev tedanje zgodovine. Tanja Fajon pa bo predstavila zidove, ki jih je še treba porušiti na Zahodnem Balkanu.

Dogodek je odprt za študente, zainteresirano javnost in medije.

Hkrati vljudno vabljeni, da posredujete vaša vprašanja za evropskega poslanca in poslanko že sedaj (vprašanja lahko posredujete brez registracije na forum, moderator dogodka pa jih bo predstavil v živo na dogodku).

Spletni video prenos Državljanskega foruma in spletna interaktivna orodja omogoča Inštitut za elektronsko participacijo v sodelovanju s Studijem 12 v okviru projekta VIDI - Visualising the Impact of the legislation by analysing public DIscussions using statistical means, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru iniciative eParticipacija (http://www.vidi-project.eu).

Evropski parlament od leta 2005 izvaja t.i. državljanske forume, na katerih se državljani in predstavniki nevladnih organizacij srečajo s poslanci Evropskega parlamenta, strokovnjaki in predstavniki nacionalnih in lokalnih oblasti ter z njimi izmenjajo mnenja o aktualnih evropskih temah

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju!

Simon Delakorda
Inštitut za elektronsko participacijo
Povšetova ulica 37
1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
www.inepa.si