Vabilo k razpravi DOVOLJ! Kakšen razvoj za kakovostno življenje?

natisni
PDF
Untitled document
Evropske-razprave_Dovolj
>>JE TUDI TEBI DOVOLJ!?<<

Razvoj nam je omogočil kakovostno življenje - imamo udobna bivališča, varne avtomobile, brezplačno šolanje, dostop do raznolikih dobrin in storitev. Po drugi strani pa je kakovost življenja upadla - imamo tudi stres, nenehno gonjo za zaslužkom, neodplačane kredite, vse bolj nezdravo okolje in vse manj časa drug za drugega. Poleg tega vse bolj postajamo orodje v rokah politike in poslovnih interesov. Ali ni tega DOVOLJ!?

Vlada RS pripravlja novo razvojno strategijo Slovenije, kar pomeni priložnost, da pogledamo, kako se razvijati in izboljševati kakovost življenja v vseh pogledih, obenem pa ostati v mejah, ki nam jih postavljata družba in okolje.

Z namenom izzvati hegemonski koncept razvoja, blaginje in kakovostnega življenja ter odpreti platformo za razgovor o tem, kaj za različne ljudi predstavljata koncepta kakovostnega življenja in razvoja, obenem pa odpreti vprašanja o potrebnih strukturnih reformah ter s tem omogočiti kritičen razmislek na več ravneh o odločitvah in politikah, ki vplivajo na življenja prebivalcev Slovenije in širše, vas vljudno vabimo k sodelovanju v moderirani spletni razpravi na forumu Evropske razprave http://www.evropske-razprave.si/forum/50.html.

Razprava je razdeljena na 7 vsebinskih sklopov z izhodiščnimi informacijami in vprašanji, ki pokrivajo kakovostno življenje, gospodarsko rast, zaposlenost, neenakost, potrošnjo, okolje in politiko.

Prvi del spletne razprave bo potekal do 10. septembra. Prispeli odgovori in predlogi bodo povzeti v poročilu, ki bo predstavljalo osnovo za drugi del spletne razprave. Končni cilj razprave je oblikovati priporočila pristojnim za pripravo Strategije razvoja Slovenije ter krogu odločevalcev, ki bodo identificirani kot zanimivi za predstavitev predlogov.

Za sodelovanje v moderirani razpravi ni potrebna registracija. Prispevke za objavo v spletni razpravi lahko posredujete tudi na elektronska naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Pobudnik razprave je Focus, društvo za sonaraven razvoj.

Vljudno vabljeni k sodelovanju v razpravi DOVOLJ!